POOT VOETVERZORGING      MEDISCH PEDICURE
HET ADRES VOOR PROFESSIONELE VOETVERZORGING

Medisch Pedicure

 

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het behandelen van alle zogeheten risicovoeten en heeft een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische technieken. Onder de behandeling van risicovoeten wordt onder andere het behandelen van patiënten met reuma, diabetes mellitus, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing verstaan. Onder de specialistische technieken worden orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en antidruk technieken verstaan.

Screenen

Een screening is een compleet voetonderzoek dat hoofdzakelijk bedoeld is voor mensen met diabetes mellitus en reuma. Tijdens de screening worden onder andere het oppervlakkige gevoel en het dieper gelegen gevoel getest. Het doel van de screening is om een advies uit te kunnen brengen omtrent het behandelen van de voeten en de staat waarin de voeten verkeren. Daarnaast is het bedoeld om aan te kunnen tonen of de conditie van de voeten hetzelfde blijven of achteruit gaan binnen één jaar. De screening wordt minimaal één keer per jaar uitgevoerd en kan iedere drie maanden worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de conditie waarin de voeten en gezondheid van de cliënt verkeren.

Orthesiologie

Van siliconen worden er op maat gemaakte hulpstukken vervaardigd om er bijvoorbeeld voor te kunnen zorgen dat de tenen niet meer over elkaar heen staan. Ook kan het gemaakt worden om likdoorns op of tussen de tenen niet terug te laten keren.

 

 Nagelregulatie/Nagelreparatie

Met gel wordt er op uw nagel een gellaag aangebracht om bijvoorbeeld een nagel die steeds inscheurt te versterken. Het kan ook worden toegepast als er een hoek uit uw nagel is.

 

Antidruk Technieken

Indien u last heeft van ingroeiende nagels kan er voor gekozen worden om een nagelbeugel toe te passen. Het voordeel van een nagelbeugel is dat het direct verlichting geeft en het zorgt er voor dat zolang de beugel op de nagel zit, de nagel niet meer kan ingroeien.